Speciale technieken

Het ambacht schilderen bezit vele technieken. Veel van deze technieken worden dagelijks uitgevoerd en horen gewoon bij het vakmanschap. Maar er zijn ook technieken welke niet dagelijks tot uitvoer worden gebracht, maar wel heel functioneel of bijzonder zijn voor uiteindelijk een prachtig resultaat te krijgen. Graag willen wij u kennis laten maken met een aantal bijzonder technieken.

Het  verwijderen van oude verf, vernis, was lagen. Van houten delen van bijvoorbeeld trappen, balustrades, paneeldeuren, kozijnen, keuken deurtjes etc etc, is net mogelijk oude afwerklagen geheel te verwijderen. Hiervoor maken wij gebruik  van het gepatenteerde verfijnde straaltechniek "luchtgommem" genaamd. Deze techniek maakt het mogelijk hout geheel te ontdoen van verf, vernis of waslagen, zelfs in de kleinste hoekjes of spleetjes. Hierna kan gekozen worden voor voor een nieuwe afwerking bijvoorbeeld; geheel transparant, white wash, black wash, etc etc. Deze techniek kan overal worden toegepast. informeer naar de mogelijkheden!

Bijkleuren van transparante delen; vaak zijn transparante houten onderdelen verweerd, vlekkerig  of beschadigd denk daarbij aan voordeuren, deuren en kozijnen ,trappen etc. Het is mogelijk om deze beschadigingen bij te werken en vervolgens weer in de kleur van het oorspronkelijke hout te kleuren. Door deze techniek toe te passen krijgen transparante houten delen weer een egale uitstraling en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Maak een afspraak voor de mogelijkheden en sta versteld van het resultaat. Deze techniek wordt ook toegepast voor hout en marmer imitatie.

Glas in lood ramen kleuren je woning Geniet van het licht en de sfeer die glas in lood aan je woning geeft. wij maken glas in lood ramen naar uw ontwerp, of we maken samen een ontwerp. Ook voor reparatie kunt u bij ons terecht. wij vervaardigen het glas in lood in eigen atelier, en plaatsen het vervolgens. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Houtrot reparatie; het komt voor dat delen van kozijnen en deuren door houtrot zijn aangetast. Veelal kan dit gerepareerd worden onder garantie. Wij verwijderen dan de aangetaste delen en repareren dit vervolgens met het polyfilla systeem van Akzo Nobel. Met dit systeem zijn de herstelde delen weer voor jaren gegarandeerd.  Deze techniek is veel voordeliger dan vervanging. Laat ons even meekijken voordat u overgaat tot vervanging van kozijn of deur.

huis